Πώς αξιολογούμε το καλύτερο λογισμικό VPN


Η αγορά του καλύτερου λογισμικού VPN για τις ανάγκες σας είναι σημαντική.

Συνεπώς, θέλουμε να είμαστε 100% διαφανείς σχετικά με το πώς δοκιμάζουμε και αξιολογούμε και ποιες μεθόδους χρησιμοποιήσαμε για να επιλέξουμε τα καλύτερα προγράμματα VPN για το 2024.

Χρησιμοποιούμε 5 διαφορετικούς παράγοντες για να δημιουργήσουμε μια συνολική βαθμολογία και να αποφασίσουμε ποιο λογισμικό VPN θα μπει στη λίστα των 10 κορυφαίων. Και οι 5 αυτοί παράγοντες διαδραματίζουν κάποιο ρόλο, αλλά δεν είναι όλοι εξίσου σημαντικοί.

Επομένως, η βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα ποικίλλει ανάλογα με τους παράγοντες που δοκιμάσαμε.

Εδώ είναι οι 5 κύριοι παράγοντες και η σχετική βαρύτητα τους στη διαδικασία δοκιμής μας:

1. Ασφάλεια: Το πιο σημαντικό, με βαρύτητα 35%. Επιλέξαμε VPN με κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου, μια σειρά πρωτοκόλλων (OpenVPN, L2TP, IKEv2 και πολλά άλλα), προστασία από διαρροές DNS και λειτουργία διακόπτη κλεισίματος (kill-switch).

2. Αριθμός διακομιστών και τοποθεσιών: Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να μπορείτε να σερφάρετε γρήγορα από οπουδήποτε ανώνυμα. Δώσαμε σε αυτόν τον παράγοντα βαρύτητα 25% στη συνολική βαθμολογία μας.

3. Πρόσθετες λειτουργίες και συμβατότητα συσκευών: Αυτό περιλαμβάνει λειτουργίες όπως πολιτική μη τήρησης αρχείων καταγραφής, εφαρμογές για υπολογιστή, Mac, iOS και Android, διαίρεση tunneling και πολλά άλλα. Δώσαμε σε αυτόν τον παράγοντα βαρύτητα 20% στη συνολική βαθμολογία μας.

4. Κόστος ωφέλειας: Κυρίως, όπως με τα πάντα στη ζωή, παίρνεις αυτό που πληρώνεις. Τα περισσότερα λογισμικά VPN κοστολογούνται με παρόμοιες τιμές, γι 'αυτό δώσαμε σε αυτόν τον παράγοντα βαρύτητα 10%.

5. Κριτικές χρηστών: Αν και σημαντικές, αυτές μπορεί συχνά να είναι παραπλανητικές καθώς όλοι χειριζόμαστε και κατανοούμε την τεχνολογία διαφορετικά. Δώσαμε σε αυτόν μια βαρύτητα 10% στη συνολική βαθμολογία μας.

Για να αποφασίσουμε για μια βαθμολογία για τις πρόσθετες λειτουργίες, τη συμβατότητα συσκευών και το κόστος ωφέλειας αναλύσαμε τις προσφορές όλων των διαφορετικών παρόχων VPN που δοκιμάσαμε. Αυτές οι πληροφορίες λαμβάνονται καλύτερα απευθείας από την πηγή.

Οι πληροφορίες για τις κριτικές των χρηστών προέρχονται από το TrustPilot, το Google Play Store και τις κριτικές των δικών μας χρηστών.

Όσον αφορά την τιμή πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ελαστικότητα και η αξία. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν μόνο ένα, ακριβό πρόγραμμα δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ζούμε στην εποχή των υπηρεσιών à la carte, όπου οι περισσότεροι καταναλωτές είναι συνηθισμένοι σε μηνιαίες χρεώσεις.

Η μέση μηνιαία χρέωση για τα 10 κορυφαία VPN που έχουμε ελέγξει είναι περίπου στα €8,22. Πολλά είναι λιγότερο από αυτό το ποσό, και μερικά περισσότερο. Αυτά που κοστίζουν περισσότερο, προφανώς, πρέπει να δικαιολογήσουν τις βαριές ετικέτες τιμών τους.

Η αξία είναι λίγο πιο περίπλοκη, αλλά πιστεύουμε ότι μια συνδρομή VPN πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια. Πρέπει να περιλαμβάνει κάλυψη για τουλάχιστον πέντε ταυτόχρονες συσκευές, που είναι ο μέσος όρος για τον κλάδο. Πρέπει να λειτουργεί σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών. Και μια συνδρομή πρέπει να λειτουργεί για διαφορετικές πλατφόρμες, δηλαδή, η πληρωμή για μια συνδρομή για το Mac σας θα πρέπει επίσης να σας προσφέρει λειτουργικότητα VPN για iPhone. Αν το VPN σας αναγκάζει να πληρώσετε επιπλέον για να εξασφαλίσετε όλες τις διαφορετικές συσκευές στο σπίτι σας, δεν αξίζει τα λεφτά του.